sâmbătă, 7 martie 2015



În 2014, românii au plătit între 25€ și 1.100€ pentru călătorii cu avionul


În 2014, românii au alocat pentru biletele de avion pentru călătorii bugete variind între 25€ - 1.100€, cel mai ieftin zbor rezervat fiind către Bruxelles (Belgia), iar cel mai scump – către Ottawa (Canada), arată datele Tripsta.

Cele mai ieftine zboruri: Satu Mare – București și București - Bruxelles
Atunci când vine vorba de cele mai ieftine bilete de avion, cel mai ieftin zbor national a fost rezervat în decembrie 2014 – cu trei zile înaintea plecării, pe ruta Satu-Mare – București – și a costat 68€. Zborul a fost operat de Tarom, iar durata în care acesta a ajuns la București a fost de o oră și 20 de minute.

Biletul pentru cel mai ieftin zbor internațional rezervat anul trecut a costat 25€. Zborul a fost operat de Ryanair, pe ruta Otopeni - Bruxelles și a fost rezervat în septembrie, cu 52 de zile înaintea plecării, care a avut loc la finalul lunii noiembrie.

În 2014, românii au văzut Europa și Dubaiul la prețuri sub 100€, dar au plătit mai mult de sărbători pentru zboruri naționale

Potrivit datelor Tripsta, românii au căutat și plătit sub 100€ pentru o serie de destinații de vacanță din Europa și Orientul Mijlociu.
Bruxelles a fost cea mai ieftină destinație internațională atât pentru călătorii, cât și pentru turiștii români (25€), în timp ce alte destinații turistice disponibile anul trecut la un preț accesibil au fost: Londra (30€), Dubai (35€), Istanbul (45€) sau Atena (76€).

În ce privește zborurile naționale efectuate în vacanțe, românii au plătit cel mai puțin pentru deplasările pe rutele Iași – București (106€) și București – Timișoara (150€). Cele mai scumpe bilete naționale pentru perioadele de vacanță au fost pe rutele București - Timișoara (271€) și București – Cluj (255€).

Pe de altă parte, zborul național care a înregistrat cele mai multe rezervări a fost pe ruta Iași – București, operat de Tarom și cu plecare în data de 18 aprilie, cu două zile înainte de Paște. Costul biletului la această cursă a fost de 105€.
Zborurile către Asia, America Latină, insule exotice și Canada – disponibile la prețuri de peste 900€
Deși au reușit să călătorească ieftin în Europa și Orientul Mijlociu pe parcursul anului trecut, românii au plătit între 900 – 1.100€ pentru a ajunge la destinații exotice, aflate la distanță mai mare, inclusiv peste ocean.

Într-un top 5 al celor mai scumpe zboruri de anul trecut, zborurile către Canada – atât spre capitala Ottawa cât și către Toronto – ocupă prima și ultima poziție a clasamentului. Astfel, pentru a ajunge în Canada, românii au plătit 1.100€ pentru a zbura pe ruta București - Ottawa sau 910€ pentru a ajunge la Toronto.

De asemenea, turiștii români au plătit peste 1.000€ pentru a ajunge în Insulele Mauritius (1.080€) și la Rio de Janeiro (1.040€), dar și un pic mai mult de 900€ pentru a ajunge la Singapore (915€).

În cazul călătoriilor internaționale, cele mai rezervate zboruri în 2014 au fost în zilele apropiate Anului Nou (31 decembrie – 2 ianuarie) și în perioada Paștelui (17-21 aprilie). Anul trecut, zborul cel mai rezervat de către călătorii români a fost pe ruta București – Munchen, cu plecare în ziua de Anul Nou (31 decembrie), costul biletului fiind de 156€. Alte perioade populare pentru călătoriile de vacanță ale românilor au fost prima parte a lunii iunie (5 – 9 iunie), jumătatea lunii august (14 – 15 august), sfârșitul lui noiembrie (27 noiembrie – 1 decembrie) și zilele de Crăciun (22 – 26 decembrie).

Prețuri între 77 - 421€ pentru destinațiile de călătorie de top ale românilor
Anul trecut, printre principalele destinații de călătorie ale românilor s-au aflat Atena, Istanbul și Viena, potrivit datelor Tripsta. Aceleași date indică și faptul că o călătorie de la București către una dintre destinațiile menționate s-a putut realiza atât pentru un cost scăzut, cât și pentru un preț mare al biletului de călătorie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu